Fujifilm X-H2 met de nieuwe, hoge resolutie X-Trans Sensor

De Fujifilm X-H2 beschikt over een volledig nieuwe, hoge resolutie X-Trans CMOS 5 HR beeldsensor die een resolutie kent van maar liefst 40.2 Megapixels. Daarnaast is de Fujifilm X-H2 ‘s werelds eerste systeemcamera met APS-C sensor waarmee intern 8K30P Apple ProRes video-opnames kunnen worden gemaakt.

Dankzij de volledig nieuw ontwikkelde 40.2MP beeldsensor is de Fujifilm X-H2 in staat om opnames te maken in een ongekende hoge beeldkwaliteit. De nieuwe beeldsensor maakt het ook mogelijk om de gevoeligheid van de sensor te verlagen van ISO 160 naar ISO 125. Het is zelfs mogelijk om zelfs in 160 megapixel te fotograferen, wat betekend dat je eindeloos deelvergrotingen kan maken met een geweldige kwaliteit.

Opent de weg naar nieuwe segmenten in Beeldkwaliteit

De Fujifilm X-H2 opent de weg naar nieuwe segmenten in de fotografie waarbij het gaat om details en als we details willen zien hebben we resolutie nodig. Tot nu toe was het niet mogelijk deze stap te maken zonder afbreuk te doen aan de kernwaarden van de Fujifilm X-serie: compactheid – superieure beeldkwaliteit – en niet de minst belangrijke voor ons Nederlanders –betaalbaarheid. Hoge resoluties waren tot nu toe weggelegd voor grotere, zwaardere en vooral duurdere systemen. De subtitel voor deze camera is dus ook life in detail. Dus ongeëvenaarde beeldkwaliteit voor zowel foto’s als video, het ontsluiten van een wereld van creatieve mogelijkheden die veel verder gaat dan alle voorgaande APS-C-formaat camera’s ooit eerder hebben gedaan. Ook de vormgeving de gelijk is aan de Fujifilm GFX welke ook gepresen wordt om zijn bediening. Gebruik de Fujifilm met de nieuwste XF objectieven van Fujifilm welke ontworpen zijn voor 40 megapixels.

40 megapixel standaard en zelfs 160 megapixel met Fujifilm’s Pixel Shift Multi Shot techniek

Deze sensor heeft als pluspunten de hoge Resolutie die zowel in foto al in video toepasbaar is en resulteert in een resolutie voor foto van 40 megapixel standaard en zelfs 160 megapixel met Fujifilm’s Pixel Shift Multi Shot techniek en 8K video. Ongekende prestaties voor een APS-C sensor.  De Fujifilm X-H2 zet hier een nieuwe standaard voor APS-C en laat zien dat het formaat van de sensor in de meeste gevallen minder belangrijk is dan de kwaliteit. BSI 40MP-sensor met hoge resolutie. BSI 40MP-sensor met hoge resolutie. Het aantal pixels is ongeveer 1,5 keer verhoogd in vergelijking met het vorige model, waardoor sensoren met een hoge resolutie naast 40,2 MP stilstaande beelden ook 8K-videobeelden kunnen vastleggen.

Zelfs met zo’n crop blijft de resolutie van het beeld overeind

Zelfs met zo’n crop blijft de resolutie van het beeld overeind. Ideaal voor beeldmakers die verschillende details uit hun foto’s moeten gebruiken of meerders formaten uit hun beeld moeten kunnen snijden. Denk aan Fashion fotografen die van eenzelfde beeld soms alleen een detail nodig hebben, liggend beeld, staand beeld of een double spread, al na gelang de opdrachtgever het beeld in een magazin wil gebruiken.

De Fujifilm X-H2 is nu de eerste X Serie camera die deze techniek ook heeft. In de basis werkt het hetzelfde als bij de Fujifilm GFX serie camera’s.  Er zijn 3 stappen nodig om tot het uiteindelijke beeld van 160 megapixel te komen. Als eerste gebruik je de Fujifilm X-H2 met de Pixel Shift Multi shot functie om het beeld te schieten. De IBIS unit wordt gebruikt om het beeld steeds een halve pixel op te schuiven in alle richtingen om zo een 4 x zo hoge resolutie te verkrijgen. Bij de Fujifilm GFX hadden we daar 16 opnames voor nodig. Bij de Fujifilm X-H2 hebben we er 20 nodig. Waarom? Omdat het kleurpatroon van de GFX, het bayer patroon, regelmatiger is dan het kleurpatroon van de X-Trans sensor. Voor het Bayer patroon van de GFX waren er 4 x 4 foto’s nodig, bij de X-Trans zijn er 4 x 5 foto’s nodig. De tweede stap is de bestanden in te laden op de computer met behulp van de gratis verkrijgbare Pixel shift combiner software die de twintig beelden automatisch samenvoegt tot één RAW bestand met een resolutie van 160 megapixel. Gebruik daarna in de derde stap Lightroom of Capture one om het RAW bestand om te zetten in het finale beeld.

Onze aanbiedingen:

+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €2.749,00.Huidige prijs is: €2.549,00.
+ 1 gratis product
2.249,00

Video capaciteiten 8K video Resolutie Flog2 en een langere opnametijd

Als je kijkt naar de video capaciteiten van de Fujifilm X-H2 dan verlegde de Fujifilm X-H2S de video opname mogelijkheid al naar 6.2K, de X-H2 met X-Trans CMOS 5 HR sensor doet daar nog een schepje bovenop. 8K video resolutie. Maar er is meer, meer kleurdiepte, Flog2 een langere opnametijd, digitale zoom en de toevoeging van een Focus meter. De maximale kwaliteit is 8K30P 16:9 zonder crop. Ook 6.2K is mogelijk zonder crop. Voor 4K is ook nog een HQ stand toegevoegd met een input kwaliteit van 8K zonder crop voor de hoogst mogelijke beeldkwaliteit in 4K. De camera heeft ook een 10 bit interne opname en HDMI output en zelfs een 12 bit RAW output via HDMI.

  • Internal recording: 8K/29.97P, 6.2K/29.97P,1080/240P  4:2:2 10bit
  • HDMI output: 8K/29.97P, 6.2K/29.97P, 1080/120P 4:2:2 10bit
  • HDMI output(RAW): 8K/29.97P 4:2:2 12bit

Apple ProRes ondersteuning

X-H2 ondersteunt Apple ProRes 422 HQ, ProRes 422 en ProRes 422 LT. ProRes 422 Proxy is ook beschikbaar bij het opnemen van ProRes*, waardoor het eenvoudiger wordt om 8K-video te bewerken en postproductieworkflows te stroomlijnen.
*Proxy niet beschikbaar voor 8K/30P en 8K/25P opnames.