Fujifilm X-S20 de ideale reis camera

De Fujifilm X-S20 is een lichte en compacte systeemcamera uitermate geschikt om mee op reis te nemen. Met back-illuminated 26.1MP X-Trans CMOS 4 sensor, IBIS, op AI-gebaseerde onderwerpherkenning en 6.2K/30P video. Ondanks zijn compacte formaat en een gewicht van slechts 491 gram biedt deze camera professionele mogelijkheden. Een kenmerkende grote greep zorgt voor extra stabiliteit en de beeldstabilisatie (IBIS) over vijf assen kan handbewegingen stabiliseren tot maar liefst 7 stops. Dit zorgt voor ragscherpe foto’s en vloeiende video-opnamen.

klein maar fijn! Een compacte camera, bomvol mogelijkheden, fijn in de hand liggend en eenvoudig te bedienen.

De X-S20 is een ideale camera om mee te nemen op reis en alle indrukken die je meemaakt vast te leggen als foto of als video en daarna eenvoudig delen met iedereen die je maar wil. Net zo eenvoudig als dat je dat met je smartphone doet, alleen Vééél beter van kwaliteit!

Op gebied van video opname maakt de X-S20 de grootste stappen

Doordat de ultra snelle X Processor 5 maar heel weinig moeite hoeft te doen om de informatie van de X trans CMOS 4 sensor te verwerken, zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

Ten eerste is de beeldkwaliteit verbeterd. Hoewel de resolutie van de sensor nog steeds 26 megapixel blijft, is de resolutie bij lage ISO verhoogt en ruis bij hoge ISO verminderd. De verhouding Signaal/Ruis is hierdoor toegenomen tot een niveau, vergelijkbaar met Full Frame camera‘s uit een veel hogere prijsklasse. Bovendien is het mogelijk de beelden op te slaan in het HEIFF format in plaats van in Jpeg, waardoor de kwaliteit van gecomprimeerde beelden van 8 naar 10 bit gaan.

Ten tweede zijn de prestaties op hoge snelheid verbeterd. De X-S20 kan nu 8 beelden per seconde continu fotograferen tot maar liefst 1000 beelden of meer.

Op gebied van video opname maakt de X-S20 de grootste stappen. De video kwaliteit is naar het hoogst mogelijke niveau gebracht waardoor de X-S20 zich kann meten met camera‘s uit het topsegment.

De X-S20 kan nu 6.2K met 30 beelden per seconde opnemen en deze intern opslaan in 4:2:2 10 bit. (was 4:2:2 8 bit)

De X-S20 heeft ook de nieuwe AF algoritmes en onderwerp detectie uit de 5e generatie X Serie gekregen. Verwacht dus AF prestaties op topniveau.

Met al die verbeteringen verbruikt de  X processor 5 in de X-S20 maar liefst 20% minder energie dan met de X Processor 4.

Unieke eigenschappen van de autofocus 

Door het gebruik van Ultra snelle X Processor 5 kan het autofocussysteem supersnel en automatisch onderwerpen herkennen. Dit doet de camera op basis van Deel-Learning AI, dat wil simpelweg zeggen dat de X-S20 zelf leert wat er voor de camera staat, en vervolgens op de juiste plek scherpstelt. Ook mooi is dat je als fotograaf kan aangeven of hij op het linker- of rechteroog moet scherpstellen. De X-S20 beschikt over 117 scherpstelpunten.

Wat wordt er automatische herkend?

  • Lichaam van persoon
  • Gezicht van persoon
  • Oog van persoon
  • Dieren 
  • Vogels 
  • Auto’s
  • Motoren en fietsen
  • Vliegtuigen en treinen

19 verschillende Film simulaties

FUJIFILMS Color Science is een uniek selling point. De wetenschap van kleur reproductie is afkomstig van meer bijna 90 jaar ervaring. De X-S20 heeft daarom ook alle 19 verschillende Film simulaties tot zijn beschikking, inclusief de als laatste geintroduceerde Nostalgic Negative Film Simulatie.

Unieke eigenschappen maken deze camera

De unieke eigenschappen maken deze camera vooral geschikt om lekker mee op reis mee te nehmen. Op reis moet je rekening houden met wat je allemaal mee kan nehmen. De compacte body en het lage gewicht maken het mogelijk de camera met 2 objectieven makkelijk mee te nehmen in je handbagage.

Afhankelijk van de luchtvaarmaatschappij mag je tussen de 5 en de 14 kilo aan handbagage meenemen. Tegenwoordig vaker minder als meer kilo‘s wat mee mag. Elke kilo telt dus.

Gemiddelde set DSLR / Fullframe Systeemcamera weegt ongeveer 5 kilo.

X-S20 Body inclusief accu en geheugenkaar = 491 gram + XF18-120mm = 460g, samen nog geen kilo

X-S20 Body inclusief accu en geheugenkaar = 491 + XF18-55mm = 310 gram + XF70-300mm = 580 gram, totaal ruim onder de anderhalve kilo!  Je hebt dus nog ruimte voor extra accessoires

Onze aanbiedingen:

1.299,00
1.449,00
1.749,00
2.049,00
199,00

Accu NP-W235

De toevoeging van de nieuwe NP-W235 accu in de X-S20 heeft ervoor gezorgt dat de grootste verandering in de body zichtbaar is aan de onderkant. De dikkere batterij is in de grip geintergreerd die daardoor wat dikker is geworden, maar in de praktijk juist steviger en hoogwaardiger aanvoelt. Iedere gebruiker zal de toename in accu capaciteit toejuigen. Zeker als je ver van huis bent of niet in de gelegenheid makkelijk je accu te kunnen laden.

Systeem van de 5e generatie

Systeem van de 5e generatie voor hoge beeldkwaliteit en betere AF-prestaties Compacte en lichtgewicht body met grote grip en 7.0 stops IBIS voor stabiel fotograferen vanuit de hand 800 frames Batterijduur verdubbeld in vergelijking met X-S10 door nieuwe accu Geschikte videoprestaties voor Content Creators en Vloggers 4:2:2 10bit 6.2K/30P、4K/60P、1080/240P interne opname Nieuwe “Vlog-modus” voor productrecensies, enz. Uitgerust met Φ3,5 mm microfoonaansluiting/hoofdtelefoonaansluiting “Cooling FAN” kan worden geïnstalleerd voor langdurig fotograferen Accessoire “Statiefgreep” ideaal voor wandelende foto’s, enz. WEBCAM/livestreaming van hoge kwaliteit UVC/UAC-ondersteuning maakt directe verbinding met pc mogelijk zonder “X Webcam“ High-definition video-uitvoer tot 4K/60P en 1080/60P

 

TG-BT1 en Vloggen

De X-S20 heeft op het PSAM keuzewiel een speciale stand voor Vlog video‘s. Met deze selectie verschijnt er op het touchscreen een extra vlog mode. Als deze aangetikt wordt verschijnen er een aantal fucties die handig zijn voor het vloggen.  Gezichtsherkenning, Beeldstabilisatie, Zelfontspanner of Higspeed opnames zijn bekende functies die direct toegankelijk zijn, maar er zijn ook 2 nieuwe functies, speciaal voor vloggers.

Selectreer product priority mode om de focus op een object te houden, in plaats dat de camera constant switcht van product naar gezicht.

Selecteer background defocus mode en de camera gaat naar volle lensopening voor een mooi zacht bokeh. Geen lelijke software, maar gebruik makend van je lenskwaliteit!

Het is direct zichtbaar dat de camera aan het opnemen is. Direct na het starten van een video verschijnt er een rood kader om de opname. In het geval van HIGH SPEED opnames is het frame groen.

X Webcam

De X-S20 kan ook worden aangesloten op een pc zonder de webcamtoepassing “X Webcam”, en kan, afhankelijk van de software en het platform, tot 4K/60P-kwaliteit produceren.

(※USB 3.0 of hogere kabel vereist)

De combinatie van X-S20 en statiefgreep TG-BT1  kan worden gebruikt voor verschillende opnamescenario’s, Zoals “Vloggen”, “WebCAM”, “live streaming”