Waarom kiezen voor Nikon Z-Systeemcamera

Waarom kiezen voor een Nikon Z-Serie systeemcamera

  • Grote z-mount
  • Fantastische ergenomie
  • Compact, lichtgewicht, spatwaterbestendig en de bekende gebruiksvrindelijke Nikon menustructuur
  • Uitgebreid aanbod van Nikkor Z-objectieven met hoge resolutie enscher van rand tot rand
  • 100% compatbel met alle bestaande Nikkor F-objectieven zonder verlies van beeldkwaliteit met de FTZ adapter
  • Hoge resolutie OLED elektronische zoeker voor een helder en scherp beeld
  • Stil fotograferen, voor het vastleggen van momenten zonder te storen

 

Grote Z-Mount, meer licht is gelijk aan een hogere kwaliteit

Waarom kiezen voor Nikon Z systeem en wel hierom,de Z-mount heeft een diameter van 55mm de grootste Full-Frame mount van elk camerasysteem. Dat maakt de Z-mount de nieuwe industrie benchmark. Een grotere mount betekend meer licht en meer licht betekend een nog hogere beeldkwaliteit. Bijvoorbeeld een objectief met de lichtsterkte F2.8 is dan lichtsterkte F1.4. De Z-objectieven lichten ook veel beter de sensor uit en geven daardoor al bij volle lensopening de beste kwaliteit zonder verlies.

Korte lensafstand zorgt voor compactere en lichter toestel

Met een lensafstand van slechts 16mm lijk Nikon de wetten van de optica te schenden, maar hierdoor zijn nu kleinere en lichtere systeemcamera’s en objectieven mogelijk met toch een ongeëvenaarde optiek, flexibiliteit en comfort.

Nikon Z-Mount
Nikon Z6II instelingswiel

Zeer gebruiksvriendelijke Nikon menustructuur

De menustructuur is gebruiksvriendelijk en zeer herkenbaar vanuit de Nikon DSLR camera’s. Doordat belangrijke knoppen en instellingen precies zitten waar je ze nodig hebt, wordt elke handeling al snel jouw tweede natuur.

Gebouwd voor een uitstekende betrouwbaarheid

De camera’s uit de Z-serie zijn gemaakt van dezelfde robuuste, lichte magnesiumlegering als professionele D-SLR’s van Nikon, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn de modellen uit de Z-serie ook voorzien van een geavanceerde weerbestendige afdichting die garandeert dat alle naden of bewegende delen die vatbaar zijn voor blootstelling aan stof en vloeistoffen ondoordringbaar blijven.

Het startpunt voor schitterende videoproducties

Of je nu net begint met video, je eigen vlogs wil creëren of een professionele videomaker bent, de Nikon Z-serie heeft voor elke creatieveling de capaciteiten om je productie naar een hoger niveau te tillen.

Door de krachtige Nikon processor(s) kan je vloeiende, stabiele en filmische full-frame 4K Ultra HD beelden schieten.

De grote buffercapaciteit, snelle en nauwkeurige autofocus, ingebouwde VR en een heldere elektronische zoeker zorgen voor ongekende prestaties of je nu video opneemt of fotografeert.

Daarnaast kan je dankzij de grote Z-mount en de korte lensafstand een breed scala aan NIKKOR-filmobjectieven gebruiken. Van een vast-brandpunt-objectief tot jouw favoriete zoomobjectief.

Daarbovenop is de flexibiliteit van externe controle en opname met geweldige uitbreidingen zoals de Atomos Ninja V ook een grote plus.

Kortom geef jouw creativiteit de vrije loop met een camera uit de lichte en handzame Nikon Z-serie.

Nikon Z 30

De Nikon Z30 systeemcamera is gemaakt voor filmers en fotografen die hun verhaal willen delen. De camera is geoptimaliseerd voor vloggers en livestreamers. Door Nikon geweldige beeldkwaliteit, 4K-video-opnamen en een DX-sensor van 20.8 megapixel te combineren met een speciale functieset en een daarvoor geschikt ontwerp, is de Z30 gemaakt om films en foto’s optimaal te delen

Onze Aanbiedingen:

Camera's

Nikon Z 30 Body

749,00
969,00

Nikon Z 50

De Nikon Z50 systeemcamera is de eerste APS-C Systeemcamera van Nikon waar je ook alle Z objectieven die je al hebt op kan gebruiken, compact, snel en met een geweldige beeld kwaliteit. Het zoekerbeeld is suprieur aan de normele zoeker van een Nikon DSLR camera. Dit is de Nikon die je altijd bij je hebt compact en vederlicht.

Met de Nikon Z-serie objectieven is de compactheid en beeldkwaliteit nog beter. De Z50 heeft een 20.9 megapixel APS-C DX-sensor.

Onze Aanbiedingen:

Camera's

Nikon Z 50 Body

999,00
1.099,00
1.429,00

Nikon Z fc

De Nikon Z fc combineert een klassiek uiterlijk met moderne prestaties, stijlvol en strak retro-design, indrukwekkende beeldkwaliteit met de Z-systeemflexibiliteit en geoptimaliseerd voor vloggen en videotoepassingen.

Richt zich op het fysieke ontwerp en onderscheidt zich als een duidelijke verwijzing naar Nikon’s klassieke SLR-filmcamera-erfgoed, en beschikt over verschillende bekende fysieke bedieningselementen op de behuizing, waaronder speciale draaiknoppen om ISO, sluitertijd en belichtingscompensatie aan te passen. 

Onze Aanbiedingen:

Camera's

Nikon Z fc Body

1.049,00
1.089,00
1.349,00

Nikon Z 5

De Nikon Z5 systeemcamera is sterk en  licht, maar houd perfect vast De 24.3 megapixel fullframe camera is compatibel met een groot  aantal compacte fullframe Z-lenzen. Top in  beeldkwaliteit en geweldige  4K-video’s.

Onze Aanbiedingen:

Nikon Z 6II

De Nikon Z6 II systeemcamera heeft twee EXPEED processoren dit maakt hem ongeloofelijk snel ! Met de 24.5 megapixel fullframe sensor, samen met de Z-mount, ongeloofelijk lichtsterk en daarom ook in slechte lichtomstandigheden erg snel met autofocus. En nu uitgevoerd met twee cardslots.

Onze Aanbiedingen:

+ 1 gratis product
+ 1 gratis product
2.499,00
+ 1 gratis product
+ 1 gratis product
+ 1 gratis product
4.399,00

Nikon Z f

De uiterlijke kenmerken van de legendarische Nikon FM2 uit de jaren ’80. Deze fullframe systeemcamera heeft een retro ontwerp, maar wel met alle technieken van vandaag.

De Nikon Z f systeemcamera met de uiterlijke kenmerken van de legendarische Nikon FM2 uit de jaren ’80. Deze fullframe systeemcamera heeft een retro ontwerp, maar wel met alle technieken van vandaag. De Z f deelt dezelfde EXPEED 7-beeldverwerkingsengine als de Nikon Z 9 en dat zie je terug in de indrukwekkende AF- en VR-prestaties. 

De camera combineert fullframe beeldkwaliteit met UHD 4K videomogelijkheden in een retro camerabody. Deze systeem camera is erg goed met weinig licht, heeft een snelle en nauwkeurige autofocus, beschikt over een geavanceerd 5-assige, 8 stops vibratiereductie (VR), pixel-shift voor verbluffende details en heeft een lekker groot 3.2″ variangle touchscreen. Een Nikon camera met de uiterlijk van een retrocamer maar met alle moderne technieken.

24.5MP Full frame Format BSI CMOS Sensor

De Z f beschikt over een 24.5 megapixel FX-Format BSI CMOS-sensor, deze beeldsensor levert een hel mooie beeldkwaliteit bij weinig licht en heeft een snelle uitleessnelheid. Deze snelheid verbeterd continu-opnamen, video-opnamen, autofocus en time-lapse-fotografie. De back-illuminated configuratie van deze sensor zorgt verder voor schone en ruisarme resultaten met een hoge gevoeligheid, vooral bij gebruik van hoge ISO-instellingen. Bovendien beschikt de Z f over pixel-shift modus die meerdere belichtingen samenvoegt tot één 96MP bestand.

Onze Aanbiedingen:

Nikon Z 8

Compacte en lichtgewicht Z systeemcamera met de technologie van de Z9. beschikt over een geweldige 45 megapixel Stacked sensor, en 8K video.

Onze Aanbiedingen:

De Nikon Z 9 

Is Nikon’s vlaggenschip full-frame spiegelloze camera, aangekondigd op 28 oktober 2021 en uitgebracht in november 2021. Het vertegenwoordigt Nikon’s meest geavanceerde en capabele spiegelloze camera tot nu toe, gericht op professionele fotografen, vooral degenen die werkzaam zijn in de sport, natuurfotografie, en andere snelle fotografiegenres. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en specificaties van de Nikon Z 9:

Nieuwe gestapelde CMOS-sensor: De Z 9 is voorzien van een nieuw ontwikkelde gestapelde CMOS-sensor van 45,7 megapixels, geoptimaliseerd voor snelheid, gevoeligheid en beeldkwaliteit.

Geavanceerd autofocussysteem: Het beschikt over een geavanceerd autofocussysteem met 493 AF-punten met fasedetectie die ongeveer 90% van het beeld horizontaal en verticaal bestrijken. Het systeem biedt mogelijkheden voor onderwerpdetectie en tracking met realtime oogdetectie-AF voor mensen, dieren en vogels.

Opnamen zonder black-out: De Z 9 biedt opnamen zonder black-out met continu livebeeld via de elektronische zoeker (EVF), zodat fotografen nooit een moment missen, zelfs niet tijdens continu-opnamen op hoge snelheid.

Opnemen op hoge snelheid: Het biedt indrukwekkende continu-opnamesnelheden tot 20 frames per seconde (fps) met volledige AF/AE-tracking, waardoor het geschikt is voor het nauwkeurig vastleggen van snel bewegende onderwerpen.

8K-video-opname: De Z 9 kan 8K UHD-video opnemen met 30p met volledige pixeluitlezing en zonder bijsnijden, waardoor video met hoge resolutie wordt geleverd met uitzonderlijke details en helderheid. Het ondersteunt ook verschillende videoformaten, waaronder 10-bit ProRes RAW en 12-bit Blackmagic RAW-uitvoer.

In-Body Image Stabilization (IBIS): De camera beschikt over een 5-assig sensor-shift beeldstabilisatiesysteem dat cameratrilling compenseert, waardoor scherpere opnamen uit de hand en vloeiendere video-opnamen mogelijk zijn, zelfs met niet-gestabiliseerde lenzen.

Weerbestendige constructie: De Z 9 beschikt over een robuuste behuizing van magnesiumlegering met uitgebreide weerbestendige afdichting, die duurzaamheid en bescherming biedt tegen stof, vocht en extreme omstandigheden.

Dubbele kaartsleuven: Het biedt dubbele geheugenkaartsleuven, waaronder één CFexpress Type B-sleuf en één UHS-II SD-kaartsleuf, waardoor flexibele opslagopties en gelijktijdige back-upopname mogelijk zijn.

Geavanceerde connectiviteit: De camera beschikt over ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit voor het eenvoudig delen van beelden en het op afstand bedienen van de camera met behulp van Nikon’s SnapBridge-app.

Over het geheel genomen vertegenwoordigt de Nikon Z 9 een aanzienlijke vooruitgang in Nikon’s spiegelloze cameratechnologie en biedt hij professionele prestaties, snelheid en veelzijdigheid om te voldoen aan de veeleisende eisen van professionele fotografen.

Onze Aanbiedingen:

Ontvang tot €1000 korting

als je deze Nikon camera koopt tegelijk met één geselecteerd objectief.

Je kan ook een bestaande kit met lens en de combi deal lens aanschaffen Selecteer één standard zoom lens en één objectief naar keuze:

Hoe profiteer jij van deze actie?

  • Koop in de periode  t/m 15 april 2024 een fullframe Nikon Z-systeemcamera bij Fotosemeins
  • Nikon Combi Deals Selecteer één of twee lenzen: Selecteer één standard zoom lens en één objectief naar keuze:

De korting op de volgende objectieven:  Bekijk hier de actie

Nikkor Z-Objectieven  meer licht, meer impact

Ook hierom kies je voor Nikon Z systeem, dankzij de zeer grote Nikon Z-mount kan uw NIKKOR Z-lenzen meer licht over het hele beeld opvangen. En omdat daarbij de afstand tussen de mount en de sensor kort is, wordt de lichtafval aan de randen van het beeld beduidend verminderd. Dit biedt nieuwe mogelijkheden als het gaat om detail en nuance, helemaal tot aan de rand. Nikon heeft intussen al 16 Nikkor Z lenzen op de markt en is volop nieuwe lenzen aan het aankondigen.

Dromerige bokeh

Prachtig onscherpe achtergronden leiden de ogen van de kijker op natuurlijke wijze naar het hoofdonderwerp. De negen afgeronde diafragmalamellen van S-Line-objectieven geven onscherpe lichtpunten een zachte, ronde, consistente vorm.

Greep uit de Nikon Z Objectieven:

 

Groothoek zoom

Nikon Z 17-28mm F2.8

1.349,00

Met gratis artikel

Nikon Z 24-70mm F2.8 S

2.499,00

Met gratis artikel

Nikon Z 70-200mm F2.8 VR S

2.899,00

Groothoek objectieven

Nikon Z 14-24mm F 2.8

2.749,00

Groothoek zoom

Nikon Z 14-30mm F4.0 S

1.329,00

Macro objectieven

Nikon Z MC 105mm F2.8 VR S

1.149,00

Met gratis artikel

Nikon Z 28-75mm F2.8

1.079,00

Met gratis artikel

Nikon Z 50mm f/1.8 S

699,00