Waarom kiezen voor Nikon Z-Systeemcamera

Waarom kiezen voor een Nikon Z-Serie systeemcamera

 • Grote z-mount
 • Fantastische ergenomie
 • Compact, lichtgewicht, spatwaterbestendig en de bekende gebruiksvriendelijke Nikon menustructuur
 • Uitgebreid aanbod van Nikkor Z-objectieven met hoge resolutie enscher van rand tot rand
 • 100% compatbel met alle bestaande Nikkor F-objectieven zonder verlies van beeldkwaliteit met de FTZII adapter
 • Hoge resolutie OLED elektronische zoeker voor een helder en scherp beeld
 • Stil fotograferen, voor het vastleggen van momenten zonder te storen
 • De beste Professionele systeem camera’s en objectieven
 • Filmen in 8K voor professionele eisen, topkwaliteit 
 • Fantatische kleuren al direct in Jpeg

 

Grote Z-Mount, meer licht is gelijk aan een hogere kwaliteit

Waarom kiezen voor Nikon Z systeem en wel hierom,de Z-mount heeft een diameter van 55mm de grootste Full-Frame mount van elk camerasysteem. Dat maakt de Z-mount de nieuwe industrie benchmark. Een grotere mount betekend meer licht en meer licht betekend een nog hogere beeldkwaliteit. Bijvoorbeeld een objectief met de lichtsterkte F2.8 is dan lichtsterkte F1.4. De Z-objectieven lichten ook veel beter de sensor uit en geven daardoor al bij volle lensopening de beste kwaliteit zonder verlies.

Video van hoge kwaliteit

opnemen, waardoor ze veelzijdige hulpmiddelen zijn voor zowel fotografen als videografen. Hier volgen enkele belangrijke kenmerken en overwegingen bij het filmen met Nikon Z-camera’s:

 • Videoresoluties en framesnelheden: Nikon Z-camera’s bieden doorgaans verschillende videoresoluties en framesnelheden, waaronder 4K UHD (3840 x 2160) bij verschillende framesnelheden, zoals 24p, 30p en 60p, evenals Full HD (1920 x 1080) bij hogere framesnelheden voor slow-motionbeelden.
 • Videocodecs: Nikon Z-camera’s ondersteunen vaak geavanceerde videocodecs zoals H.264 en H.265, die efficiënte compressie bieden met behoud van een hoge beeldkwaliteit.
 • Focus: Nikon Z-camera’s zijn voorzien van geavanceerde autofocussystemen, waaronder hybride autofocus met fasedetectie- en contrastdetectiepunten. Dit zorgt voor een soepele en nauwkeurige scherpstelling tijdens video-opnames, wat vooral handig is bij het volgen van bewegende onderwerpen.
 • Beeldstabilisatie: Sommige Nikon Z-camera’s zijn voorzien van ingebouwde beeldstabilisatie (IBIS), die helpt bij het stabiliseren van beelden bij opnamen uit de hand of in minder dan ideale omstandigheden, waardoor de effecten van cameratrilling worden verminderd.
 • Audio-opname: Nikon Z-camera’s bevatten doorgaans ingebouwde stereomicrofoons voor het vastleggen van audio, evenals microfooningangen voor het aansluiten van externe microfoons om de geluidskwaliteit te verbeteren. Bovendien zijn sommige modellen mogelijk voorzien van hoofdtelefoonaansluitingen om de audioniveaus in realtime te controleren.
 • Scharnierend touchscreen: Veel Nikon Z-camera’s worden geleverd met een kantelbaar of volledig scharnierend touchscreen, wat handig kan zijn voor het kadreren van opnamen vanuit verschillende hoeken, vooral bij video-opnamen in uitdagende posities.
 • Zebrastrepen en Focus Peaking: Deze functies helpen videografen nauwkeurige belichting en scherpstelling te bereiken door visueel de delen van het beeld aan te geven die overbelicht zijn (zebrastrepen) of scherpgesteld zijn (focus peaking).
 • Platte beeldprofielen: Nikon Z-camera’s bieden vaak platte beeldprofielen, zoals N-Log of Flat, die een groter dynamisch bereik en flexibiliteit bieden voor kleurcorrectie tijdens de postproductie.
 • Externe opname: Sommige Nikon Z-camera’s ondersteunen externe opname via HDMI-uitvoer, waardoor opnameformaten van hogere kwaliteit of gelijktijdige opname op een extern apparaat voor back-updoeleinden mogelijk zijn.
 • Lenscompatibiliteit: Nikon Z-camera’s zijn compatibel met een groeiend assortiment lenzen met Z-vatting die zijn geoptimaliseerd voor video-opnamen en bieden functies zoals vloeiende en stille autofocus, minimale focus-breathing en aanpasbare bedieningsringen.

Wanneer u filmt met een Nikon Z-camera, is het essentieel dat u vertrouwd raakt met de specifieke videomogelijkheden, instellingen en accessoires ervan om de kwaliteit en creativiteit van uw opnamen te maximaliseren. Bovendien kan het experimenteren met verschillende technieken en opnamescenario’s u helpen het volledige potentieel van uw camera voor videoproductie te ontdekken.

Korte lensafstand zorgt voor compactere en lichter toestel

Met een lensafstand van slechts 16mm lijk Nikon de wetten van de optica te schenden, maar hierdoor zijn nu kleinere en lichtere systeemcamera’s en objectieven mogelijk met toch een ongeëvenaarde optiek, flexibiliteit en comfort.

Nikon Z-Mount
Nikon Z6II instelingswiel

Zeer gebruiksvriendelijke Nikon menustructuur

De menustructuur is gebruiksvriendelijk en zeer herkenbaar vanuit de Nikon DSLR camera’s. Doordat belangrijke knoppen en instellingen precies zitten waar je ze nodig hebt, wordt elke handeling al snel jouw tweede natuur.

Gebouwd voor een uitstekende betrouwbaarheid

De camera’s uit de Z-serie zijn gemaakt van dezelfde robuuste, lichte magnesiumlegering als professionele D-SLR’s van Nikon, waardoor ze zeer betrouwbaar zijn. Daarnaast zijn de modellen uit de Z-serie ook voorzien van een geavanceerde weerbestendige afdichting die garandeert dat alle naden of bewegende delen die vatbaar zijn voor blootstelling aan stof en vloeistoffen ondoordringbaar blijven.

Fotografie

Nikon staat uiteraard bekend om de mooiste en scherpste beelden dat zal altijd het hoofddoel zijn, fotografie op het hoogste nivea.

Het startpunt voor schitterende videoproducties

Of je nu net begint met video, je eigen vlogs wil creëren of een professionele videomaker bent, de Nikon Z-serie heeft voor elke creatieveling de capaciteiten om je productie naar een hoger niveau te tillen.

Daarnaast kan je dankzij de grote Z-mount en de korte lensafstand een breed scala aan NIKKOR-filmobjectieven gebruiken. Van een vast-brandpunt-objectief tot jouw favoriete zoomobjectief.

 

 

Nikon Z 30

De Nikon Z30 systeemcamera is gemaakt voor filmers en fotografen die hun verhaal willen delen. De camera is geoptimaliseerd voor vloggers en livestreamers. Door Nikon geweldige beeldkwaliteit, 4K-video-opnamen en een DX-sensor van 20.8 megapixel te combineren met een speciale functieset en een daarvoor geschikt ontwerp, is de Z30 gemaakt om films en foto’s optimaal te delen

Onze Aanbiedingen:

Camera's

Nikon Z 30 Body

Oorspronkelijke prijs was: €749,00.Huidige prijs is: €649,00.
Oorspronkelijke prijs was: €969,00.Huidige prijs is: €869,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.229,00.Huidige prijs is: €1.029,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.249,00.Huidige prijs is: €1.099,00.

Nikon Z 50

De Nikon Z50 systeemcamera is de eerste APS-C Systeemcamera van Nikon waar je ook alle Z objectieven die je al hebt op kan gebruiken, compact, snel en met een geweldige beeld kwaliteit. Het zoekerbeeld is suprieur aan de normele zoeker van een Nikon DSLR camera. Dit is de Nikon die je altijd bij je hebt compact en vederlicht.

Met de Nikon Z-serie objectieven is de compactheid en beeldkwaliteit nog beter. De Z50 heeft een 20.9 megapixel APS-C DX-sensor.

Onze Aanbiedingen:

Camera's

Nikon Z 50 Body

Oorspronkelijke prijs was: €999,00.Huidige prijs is: €899,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.149,00.Huidige prijs is: €1.049,00.
Oorspronkelijke prijs was: €999,00.Huidige prijs is: €899,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.349,00.Huidige prijs is: €1.249,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.429,00.Huidige prijs is: €1.229,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.449,00.Huidige prijs is: €1.299,00.

Nikon Z fc

De Nikon Z fc combineert een klassiek uiterlijk met moderne prestaties, stijlvol en strak retro-design, indrukwekkende beeldkwaliteit met de Z-systeemflexibiliteit en geoptimaliseerd voor vloggen en videotoepassingen.

Richt zich op het fysieke ontwerp en onderscheidt zich als een duidelijke verwijzing naar Nikon’s klassieke SLR-filmcamera-erfgoed, en beschikt over verschillende bekende fysieke bedieningselementen op de behuizing, waaronder speciale draaiknoppen om ISO, sluitertijd en belichtingscompensatie aan te passen. 

Onze Aanbiedingen:

Camera's

Nikon Z fc Body

Oorspronkelijke prijs was: €1.049,00.Huidige prijs is: €949,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.089,00.Huidige prijs is: €989,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.499,00.Huidige prijs is: €1.349,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.349,00.Huidige prijs is: €1.149,00.

Nikon Z 5

De Nikon Z5 systeemcamera is sterk en  licht, maar houd perfect vast De 24.3 megapixel fullframe camera is compatibel met een groot  aantal compacte fullframe Z-lenzen. Top in  beeldkwaliteit en geweldige  4K-video’s.

Onze Aanbiedingen:

Oorspronkelijke prijs was: €1.699,00.Huidige prijs is: €1.399,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.665,00.Huidige prijs is: €1.365,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.929,00.Huidige prijs is: €1.629,00.
Oorspronkelijke prijs was: €2.129,00.Huidige prijs is: €1.729,00.
Oorspronkelijke prijs was: €2.349,00.Huidige prijs is: €1.849,00.
+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €2.599,00.Huidige prijs is: €2.199,00.

Nikon Z 6II

De Nikon Z6 II systeemcamera heeft twee EXPEED processoren dit maakt hem ongeloofelijk snel ! Met de 24.5 megapixel fullframe sensor, samen met de Z-mount, ongeloofelijk lichtsterk en daarom ook in slechte lichtomstandigheden erg snel met autofocus. En nu uitgevoerd met twee cardslots.

Onze Aanbiedingen:

+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €2.299,00.Huidige prijs is: €1.899,00.
+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €2.449,00.Huidige prijs is: €2.049,00.
+ 1 gratis artikel
Oorspronkelijke prijs was: €2.799,00.Huidige prijs is: €2.299,00.
+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €3.099,00.Huidige prijs is: €2.549,00.
+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €3.149,00.Huidige prijs is: €2.549,00.
+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €3.399,00.Huidige prijs is: €2.749,00.
+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €3.049,00.Huidige prijs is: €2.449,00.
+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €3.349,00.Huidige prijs is: €2.849,00.
+ 1 gratis product
+ 1 gratis product
Oorspronkelijke prijs was: €4.899,00.Huidige prijs is: €4.099,00.

Nikon Z 6III

Een systeemcamera van een klasse apart, met de helderste, meest gedetailleerde elektronische zoeker.

Video

Gemaakt om je creativiteit te versterken. Ontworpen om je productiviteit te verhogen. De Nikon Z 6III Full-Frame camera wordt onderdeel van hoe je je beweegt als filmaker en fotograaf, Ondek een vrijheid waar je talent op reageerd.

Bekroonde 3D Traking

Met 3D-tracking is het heel eenvoudig om onvoorspelbare, snelbewegende onderwerpen te volgen. De Z6III blijft scherp, zelfs als je onderwerp extreem klein in beeld is.

Onderwerpdetectie waarop je kan vertrouwen

Zelfs als je knippert mis je niets

Ga hellemaal los met de ongeloofelijke 120 bsp en voor-ontspan-opname. Je zult het beslissende moment altijd vastleggen, zelfs als het gebeurde voordat je de sluiter onspande

2.999,00
Oorspronkelijke prijs was: €3.629,00.Huidige prijs is: €3.529,00.
Oorspronkelijke prijs was: €4.079,00.Huidige prijs is: €3.979,00.
Oorspronkelijke prijs was: €5.498,00.Huidige prijs is: €5.098,00.

Nikon Z f

De uiterlijke kenmerken van de legendarische Nikon FM2 uit de jaren ’80. Deze fullframe systeemcamera heeft een retro ontwerp, maar wel met alle technieken van vandaag.

De Nikon Z f systeemcamera met de uiterlijke kenmerken van de legendarische Nikon FM2 uit de jaren ’80. Deze fullframe systeemcamera heeft een retro ontwerp, maar wel met alle technieken van vandaag. De Z f deelt dezelfde EXPEED 7-beeldverwerkingsengine als de Nikon Z 9 en dat zie je terug in de indrukwekkende AF- en VR-prestaties. 

De camera combineert fullframe beeldkwaliteit met UHD 4K videomogelijkheden in een retro camerabody. Deze systeem camera is erg goed met weinig licht, heeft een snelle en nauwkeurige autofocus, beschikt over een geavanceerd 5-assige, 8 stops vibratiereductie (VR), pixel-shift voor verbluffende details en heeft een lekker groot 3.2″ variangle touchscreen. Een Nikon camera met de uiterlijk van een retrocamer maar met alle moderne technieken.

24.5MP Full frame Format BSI CMOS Sensor

De Z f beschikt over een 24.5 megapixel FX-Format BSI CMOS-sensor, deze beeldsensor levert een hel mooie beeldkwaliteit bij weinig licht en heeft een snelle uitleessnelheid. Deze snelheid verbeterd continu-opnamen, video-opnamen, autofocus en time-lapse-fotografie. De back-illuminated configuratie van deze sensor zorgt verder voor schone en ruisarme resultaten met een hoge gevoeligheid, vooral bij gebruik van hoge ISO-instellingen. Bovendien beschikt de Z f over pixel-shift modus die meerdere belichtingen samenvoegt tot één 96MP bestand.

Het commentaar van TIPA over de Nikon Z f, winnaar van de ‘Best Full-Frame Expert Camera’-award

De TIPA-leden prezen de Nikon Z f met 24,5 MP als een uitstekend voorbeeld waarin klassieke vormgeving en moderne technologie samenkomen. Door de retrolook van Nikon SLR-camera’s te combineren met foto- en videofuncties inspireert de Z f-camera zowel jong als oud. Op de camera zitten nauwkeurige instelknoppen en een handige schakelaar om foto of video te kiezen.

 

Onze Aanbiedingen:

Camera's

Nikon Z f Body

2.449,00
2.699,00
3.099,00
Oorspronkelijke prijs was: €3.499,00.Huidige prijs is: €3.299,00.

Nikon Z 7II

De Nikon Z7 II systeemcamera voorzien is van twee EXPEED processoren, daardoor heel veel reken capaciteit die er voor zorgt dat de scherpstelling en beeldverwerking ongeloofelijk snel zijn zowel bij foto als video. De 45.7 megapixel fullframe sensor wordt optimaal benut doordat de lens er dicht op zit dankzij de unieke Nikon Z mount.

Sterke Punten:

 • Twee EXPEED processoren voor supersnelle scherpstelling en beeldverwerking
 • Een CFexpress- en SD-kaartslot
 • Maximaal 10 beelden per seconde
 • Grotere buffer voor 50 RAW en 200 JPG bursts
 • ISO-bereik van 60-25600 (uitbreidbaar tot 102400)
 • Eye en animal autofocus in foto en video
 • Opladen via USB-C terwijl je bezig bent
 • Verbeterde accu

Onze Aanbiedingen:

Oorspronkelijke prijs was: €3.549,00.Huidige prijs is: €3.049,00.
Oorspronkelijke prijs was: €3.749,00.Huidige prijs is: €3.199,00.
Oorspronkelijke prijs was: €4.199,00.Huidige prijs is: €3.599,00.
Oorspronkelijke prijs was: €4.149,00.Huidige prijs is: €3.499,00.
Oorspronkelijke prijs was: €4.599,00.Huidige prijs is: €3.899,00.

Nikon Z 8

Compacte en lichtgewicht Z systeemcamera met de technologie van de Z9. beschikt over een geweldige 45 megapixel Stacked sensor, en 8K video.

 • Geweldig Stackt Sensor met hoge resolutie: 45 megapixels.
 • Geavanceerde beeldverwerkingsengine voor verbeterde beeldkwaliteit en prestaties.
 • Verbeterd autofocussysteem met meer focuspunten en verbeterde trackingmogelijkheden.
 • In-body beeldstabilisatie (IBIS) voor stabiele opnamen, vooral bij weinig licht.
 • 4K- of zelfs 8K-video-opnamemogelijkheden met geavanceerde videofuncties.
 • Weerbestendige, duurzame constructie geschikt voor professioneel gebruik.
 • Dubbele geheugenkaartsleuven voor meer opslagcapaciteit en back-upopties.
 • Verbeterde elektronische zoeker (EVF) met hoge resolutie en vernieuwingsfrequentie.
 • Connectiviteitsopties zoals Wi-Fi, Bluetooth en mogelijk zelfs ingebouwde GPS.

Uitgebreid assortiment standaardlenzen, met name hoogwaardige prime- en zoomlenzen ontworpen voor de Z-vatting.

De Z 8 won de prestigieuze titel van ‘Best Full-Frame Professional Camera’.

De Z 8 heeft veel weg van de Z 9, ofwel het flagship model van Nikon: de grootte en het gewicht van de camera zijn perfect voor zowel amateurfotografen als professionele fotografen en videografen die veel onderweg zijn. Welke camera geschikter is, hangt af van de voorkeur van de fotograaf, de professionele eisen en de behoefte om in een bepaald productieregime te passen. Met slechts 0,9 kg is de lichtgewicht Z 8 ideaal om met een gimbal te gebruiken voor video. Hij is 30% kleiner en dus ideaal voor dagelijks gebruik. Hoewel kleiner en lichter betekent dit niet dat er minder functies beschikbaar zijn in de Z 9. Denk aan dezelfde sensorgrootte, beeldsnelheid en AI- en trackingfuncties.

 

Onze Aanbiedingen:

Camera's

Nikon Z 8 Body

Oorspronkelijke prijs was: €4.599,00.Huidige prijs is: €4.099,00.
Oorspronkelijke prijs was: €5.299,00.Huidige prijs is: €4.699,00.
Oorspronkelijke prijs was: €5.549,00.Huidige prijs is: €4.849,00.
Oorspronkelijke prijs was: €5.679,00.Huidige prijs is: €5.079,00.
Oorspronkelijke prijs was: €6.099,00.Huidige prijs is: €5.599,00.
Oorspronkelijke prijs was: €6.999,00.Huidige prijs is: €6.099,00.

De Nikon Z 9 

Is Nikon’s vlaggenschip full-frame spiegelloze camera, aangekondigd op 28 oktober 2021 en uitgebracht in november 2021. Het vertegenwoordigt Nikon’s meest geavanceerde en capabele spiegelloze camera tot nu toe, gericht op professionele fotografen, vooral degenen die werkzaam zijn in de sport, natuurfotografie, en andere snelle fotografiegenres. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en specificaties van de Nikon Z 9:

Nieuwe gestapelde CMOS-sensor: De Z 9 is voorzien van een nieuw ontwikkelde gestapelde CMOS-sensor van 45,7 megapixels, geoptimaliseerd voor snelheid, gevoeligheid en beeldkwaliteit.

Geavanceerd autofocussysteem: Het beschikt over een geavanceerd autofocussysteem met 493 AF-punten met fasedetectie die ongeveer 90% van het beeld horizontaal en verticaal bestrijken. Het systeem biedt mogelijkheden voor onderwerpdetectie en tracking met realtime oogdetectie-AF voor mensen, dieren en vogels.

Opnamen zonder black-out: De Z 9 biedt opnamen zonder black-out met continu livebeeld via de elektronische zoeker (EVF), zodat fotografen nooit een moment missen, zelfs niet tijdens continu-opnamen op hoge snelheid.

Opnemen op hoge snelheid: Het biedt indrukwekkende continu-opnamesnelheden tot 20 frames per seconde (fps) met volledige AF/AE-tracking, waardoor het geschikt is voor het nauwkeurig vastleggen van snel bewegende onderwerpen.

8K-video-opname: De Z 9 kan 8K UHD-video opnemen met 30p met volledige pixeluitlezing en zonder bijsnijden, waardoor video met hoge resolutie wordt geleverd met uitzonderlijke details en helderheid. Het ondersteunt ook verschillende videoformaten, waaronder 10-bit ProRes RAW en 12-bit Blackmagic RAW-uitvoer.

In-Body Image Stabilization (IBIS): De camera beschikt over een 5-assig sensor-shift beeldstabilisatiesysteem dat cameratrilling compenseert, waardoor scherpere opnamen uit de hand en vloeiendere video-opnamen mogelijk zijn, zelfs met niet-gestabiliseerde lenzen.

Weerbestendige constructie: De Z 9 beschikt over een robuuste behuizing van magnesiumlegering met uitgebreide weerbestendige afdichting, die duurzaamheid en bescherming biedt tegen stof, vocht en extreme omstandigheden.

Dubbele kaartsleuven: Het biedt dubbele geheugenkaartsleuven, waaronder één CFexpress Type B-sleuf en één UHS-II SD-kaartsleuf, waardoor flexibele opslagopties en gelijktijdige back-upopname mogelijk zijn.

Geavanceerde connectiviteit: De camera beschikt over ingebouwde Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit voor het eenvoudig delen van beelden en het op afstand bedienen van de camera met behulp van Nikon’s SnapBridge-app.

Over het geheel genomen vertegenwoordigt de Nikon Z 9 een aanzienlijke vooruitgang in Nikon’s spiegelloze cameratechnologie en biedt hij professionele prestaties, snelheid en veelzijdigheid om te voldoen aan de veeleisende eisen van professionele fotografen.

Onze Aanbiedingen:

Camera's

Nikon Z 9 Body

5.999,00
Oorspronkelijke prijs was: €6.749,00.Huidige prijs is: €6.649,00.
Oorspronkelijke prijs was: €6.999,00.Huidige prijs is: €6.799,00.
Oorspronkelijke prijs was: €8.598,00.Huidige prijs is: €8.198,00.

Nikkor Z-Objectieven  meer licht, meer impact

Ook hierom kies je voor Nikon Z systeem, dankzij de zeer grote Nikon Z-mount kan uw NIKKOR Z-lenzen meer licht over het hele beeld opvangen. En omdat daarbij de afstand tussen de mount en de sensor kort is, wordt de lichtafval aan de randen van het beeld beduidend verminderd. Dit biedt nieuwe mogelijkheden als het gaat om detail en nuance, helemaal tot aan de rand. Nikon heeft intussen al 16 Nikkor Z lenzen op de markt en is volop nieuwe lenzen aan het aankondigen.

Dromerige bokeh

Prachtig onscherpe achtergronden leiden de ogen van de kijker op natuurlijke wijze naar het hoofdonderwerp. De negen afgeronde diafragmalamellen van S-Line-objectieven geven onscherpe lichtpunten een zachte, ronde, consistente vorm.

Greep uit de Nikon Z Objectieven:

 

All in One objectieven

Nikon Z 28-400mm F4-8 VR Lens

1.549,00
Oorspronkelijke prijs was: €2.499,00.Huidige prijs is: €2.099,00.
Oorspronkelijke prijs was: €2.699,00.Huidige prijs is: €2.299,00.

Groothoek zoom

Nikon Z 17-28mm F2.8

Oorspronkelijke prijs was: €1.349,00.Huidige prijs is: €1.149,00.

Groothoek zoom

Nikon Z 14-30mm F4.0 S

Oorspronkelijke prijs was: €1.329,00.Huidige prijs is: €1.129,00.
Oorspronkelijke prijs was: €1.149,00.Huidige prijs is: €949,00.

Kassakorting

Nikon Z 28-75mm F2.8

Oorspronkelijke prijs was: €1.079,00.Huidige prijs is: €979,00.

Kassakorting

Nikon Z 50mm f/1.8 S

Oorspronkelijke prijs was: €679,00.Huidige prijs is: €579,00.

Nikkor Professionel  Z-Objectieven  voor absolute topkwaliteit

Nikon’s Z-vattingsysteem biedt een groeiende selectie professionele lenzen die zijn ontworpen als aanvulling op hun spiegelloze camera’s. Deze lenzen staan bekend om hun uitzonderlijke optische kwaliteit, bouwconstructie en functies die zijn afgestemd op veeleisende fotografen.

Het commentaar van TIPA over de NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena, winnaar van ‘Best Professional Portrait Lens’

 

Het komt zelden voor dat Nikon een naam geeft aan een objectief. Plena betekent ‘de toestand of kwaliteit van vol zijn’. Een toepasselijke naam gezien de waardering voor dit objectief van fotografen wereldwijd. Als we kijken naar professionele fotografen binnen vakgebieden als advertising, bruiloften, portretten en zelfs landschappen en natuur, zien we dat de reacties overweldigend positief zijn. Er is met name lof voor de boterachtige bokeh van rand tot rand bij foto’s en cinematische video, dankzij het diafragma met 11 lamellen; daarnaast de helderheid van rand tot rand en vermindering van beeldschaduwen, lichtvlekken en kleurranden, dankzij speciale elementen en coatings; en tot slot, de aanpasbare bedienings- en functieknoppen, handig voor filmmakers die de vloeiende diafragma-overgangen en Nikon’s Multi System Focus AF-prestaties kunnen waarderen.

Hier zijn enkele voorbeelden van professionele lenzen met Z-vatting:

Oorspronkelijke prijs was: €2.499,00.Huidige prijs is: €2.099,00.
Oorspronkelijke prijs was: €2.699,00.Huidige prijs is: €2.299,00.

Groothoek objectieven

Nikon Z 14-24mm F 2.8

Oorspronkelijke prijs was: €2.699,00.Huidige prijs is: €2.299,00.
Oorspronkelijke prijs was: €2.999,00.Huidige prijs is: €2.699,00.
Oorspronkelijke prijs was: €3.549,00.Huidige prijs is: €3.249,00.

Kassakorting

Nikon Z 50mm F1.2 S

Oorspronkelijke prijs was: €2.599,00.Huidige prijs is: €2.399,00.

Kassakorting

Nikon Z 85mm F 1.2 S

Oorspronkelijke prijs was: €3.349,00.Huidige prijs is: €3.149,00.
Oorspronkelijke prijs was: €2.999,00.Huidige prijs is: €2.799,00.
Oorspronkelijke prijs was: €3.449,00.Huidige prijs is: €3.149,00.
14.999,00
Oorspronkelijke prijs was: €5.799,00.Huidige prijs is: €5.299,00.
17.249,00
Oorspronkelijke prijs was: €7.199,00.Huidige prijs is: €6.699,00.

Nikon NX Studio en NX Tether

Nikon NX Studio biedt een krachtig en gebruiksvriendelijk platform voor Nikon-fotografen om hun afbeeldingen en video’s te beheren, verwerken en bewerken. Of u nu een professionele fotograaf of een liefhebber bent, NX Studio biedt de tools en mogelijkheden die nodig zijn om het meeste uit uw Nikon-camerabestanden te halen.

belangrijkste kenmerken en voordelen van Nikon NX Studio:

Belangrijkste kenmerken van Nikon NX Studio
Afbeeldingen bekijken en bladeren:

 • Beheer en blader efficiënt door uw afbeeldings- en videobestanden.
  Ondersteunt een breed scala aan bestandsformaten, waaronder JPEG-, TIFF- en Nikon’s NEF (RAW)-bestanden.
  Geavanceerde beeldbewerking:
 • Met niet-destructieve bewerking kunt u aanpassingen maken zonder het originele bestand permanent te wijzigen.
  Biedt een verscheidenheid aan bewerkingstools, waaronder belichtingscompensatie, aanpassing van de witbalans, kleursturingspunten en ruisonderdrukking.
  Bevat retoucheerhulpmiddelen voor taken zoals stofverwijdering en rode-ogencorrectie.
  RAW-verwerking:
 • Biedt krachtige tools voor het verwerken van RAW-bestanden, waardoor verfijnde aanpassingen van belichting, contrast en kleurbalans mogelijk zijn.
  Maakt gebruik van Nikon’s eigen algoritmen om de beeldkwaliteit van NEF-bestanden te maximaliseren.
  Video bewerking:
 • Basismogelijkheden voor videobewerking, inclusief bijsnijden, belichting aanpassen en kleurcorrectie.
  Ondersteunt het afspelen en bewerken van videobestanden die zijn vastgelegd met Nikon-camera’s.
 • Gebruikersomgeving:Intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface ontworpen voor een naadloze workflow. 

Nikon NX Tether

is een softwareapplicatie die is ontworpen om tethered-opnamen voor Nikon-camera’s te vergemakkelijken. Dankzij tethered shooting kunnen fotografen hun camera op een computer aansluiten, zodat ze beelden in realtime kunnen bekijken, besturen en overbrengen terwijl ze worden vastgelegd. Dit kan vooral handig zijn in studio-omgevingen, commerciële fotografie en elk scenario waarin onmiddellijke beoordeling en aanpassingen nuttig zijn. Dit zijn de belangrijkste kenmerken en voordelen van Nikon NX Tether:

 • Belangrijkste kenmerken van Nikon NX Tether
  Realtime beeldoverdracht:
 • Terwijl foto’s worden gemaakt, worden ze onmiddellijk overgebracht naar de aangesloten computer.
 • Maakt het direct bekijken van beelden op een groter scherm mogelijk voor een betere beoordeling van de focus, belichting en compositie.
  Camerabediening op afstand:

Volledige controle over de camera-instellingen vanaf de computer, inclusief diafragma, sluitertijd, ISO, witbalans. Mogelijkheid om de sluiter op afstand te activeren, wat vooral handig kan zijn om cameratrilling te verminderen of wanneer de camera op een moeilijk bereikbare plaats wordt geplaatst.

Wil je meer weten over NX Studio

In een film van Nikon school worden alle aspects behandeld van de software NX Studio. Hier kunt je deze gratis downloaden

Wil je meer weten over NX Tether

In een film van Nikon school worden alle aspects behandeld van de software NX Tether. Hier kunt je deze gratis downloaden