Retourneren

Afkoelingsperiode

Mocht je om welke reden dan ook toch niet helemaal tevreden zijn over je aankoop, dan kun je deze binnen 30 dagen na je bestelling aan ons terugsturen. Of je kunt ons binnen 30 dagen op de hoogte stellen door je retour aan te melden. Daarbij is de order datum leidend. Door je retour aan te melden laat je ons weten dat we jouw bestelling terugkrijgen. Zodra we jouw melding hebben ontvangen sturen we je een bevestiging met instructies en een handig retourlabel. Na ontvangst van je melding zien we je retour graag binnen 30 dagen tegemoet. Je kunt het daarvoor bestemde retourformulier gebruiken, maar je kunt hier ook het standaardformulier voor herroeping downloaden.

Retourformulier

reCAPTCHA is required.

Herroepingsrecht

 1. Je kunt een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van 30 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. Je hoeft daarbij geen reden op te geven, al zijn wij altijd wel benieuwd waarom je iets retour stuurt zodat we misschien verbeterpunten kunnen vinden.
 2. Een uitgevoerde dienst, zoals bijvoorbeeld een reparatie of sensorreining, kan niet herroepen worden.
 3. Het herroepen van de overeenkomst hebben we zo makkelijk mogelijk gemaakt. Je kunt het daarvoor bestemde retourformulier gebruiken, maar je kunt hier ook het standaardformulier voor herroeping downloaden.
 4. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Status van de retour

We krijgen je bestelling van je terug? Dan laten we het je weten zodra de zending bij ons is binnengekomen. Zo weet je dat het pakket in onze handen is. Normaal gesproken wordt jouw zending dezelfde dag nog verwerkt en ontvang je een bevestiging dat de retour in orde is. Mocht de zending niet aan de retourvoorwaarden voldoen dan laten we je dat weten.

Terugbetaling

Wij betalen je het hele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen of tot het moment dat je aangetoond hebt deze te hebben opgestuurd. Wij betalen het aankoopbedrag terug op dezelfde manier waarmee je de bestelling hebt betaald. Betaald via internet Multisafepay – Winkel via Rabobank.

Verzendkosten

De verzendkosten van het retourneren zijn voor jouw eigen rekening. Wij namen de verzendkosten bij de bestelling voor onze rekening. Als je besluit het artikel om te ruilen voor iets anders zijn ook de verzendkosten van je nieuwe bestelling voor ons. Heb je bij de bestelling betaald voor de verzending dan ontvang je deze kosten uiteraard van ons terug bij de retourbetaling. Je kan uiteraard ook het product bij ons in de winkel afleveren.

Retouradres

Als je jouw retourzending aanmeldt, ontvang je van ons een label waarmee je de zending gefrankeerd kunt versturen. Mocht je de retour zonder aanmelding willen versturen dan kan dat naar:

Foto Semeins
Voorstad 36
4001 LT Tiel

Retourvoorwaarden

Standaard herroepingsrecht bij levering van producten

1. Bij de aankoop van producten heeft u de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 30 dagen. Deze termijn gaat in op de dag nadat u het product heeft ontvangen.

2. Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Foto Semeins geretourneerd worden, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

De volgende producten kunnen niet geretourneerd worden:

 • Producten die we speciaal voor jou fabriceren, zoals canvasafdrukken of maatwerkproducten
 • DVD’s en software waarvan de verzegeling is verbroken na levering
 • Producten die om hygiënische redenen niet meer verkocht kunnen worden waarvan de verzegeling is verbroken na levering, zoals in-ear koptelefoons
 • bij speciale prijsafspraken, waarbij de bestelling niet via de webshop maar telefonisch of via de mail is gedaan, vervalt het retourrecht
 • in overleg uitgevoerde speciale bestellingen (via winkel, mail of telefoon) kunnen niet geretourneerd worden
 • Foto- en/of video camera’s met meer dan 25 clicks (opnames) (daarboven is het gebruik van de camera) Wilt u toch meer opnames maken dan verwijzen we u naar de verhuurmogelijkheid.
 • Inruil afspraken, verkopen waar inruil een onderdeel van de aankoop is. Dus geen retour bij inruil afspraken tenzij uw ingeruilde apparatuur nog in ons bezit is. Wij sturen deze dan aan u retour. Bij twijfel bel ons even, 0344-632554 of chat.
 • De verpakking moet ongeopend zijn geweest, zegels etc. niet verbroken
 • Product mag geen gebruikssporen vertonen.
 • Een uitgevoerde dienst, zoals bijvoorbeeld een reparatie of sensorreining, kan niet herroepen worden.
 • Mocht er sprake van een cashback op het product zijn wordt dit bij de levereancier geverifieerd, dit kan wat meer tijd kosten om de retour betaling af te ronden.

Het is voor verbruiksartikelen, zoals batterijen en inkt voor printers, niet nodig de verpakking dan wel verzegeling te verbreken. Door het openen van de verpakking kunnen wij de producten niet langer verkopen. Voor een geopende verpakking of verbroken verzegeling kan een waardevermindering van 100% in rekening gebracht worden.

Meer kun je vinden op de pagina van de algemene voorwaarden